vrijdag 5 januari 2018

Knolselderij-cajunschotel met rookworst (Louisiana, Verenigde Staten)

KNOLSELDERIJ-CAJUNSCHOTEL MET ROOKWORST

1 kilogram knolselderij
1 rode paprika
1 ui
3 tomaten
250 gram rookworst
2½ eetlepels boter
1 eetlepel cajun-kruidenmix
70 gram tomatenpuree
zout naar smaak
peper naar smaak
600 gram rösti
1 ei
4 eetlepel melk
100 gram geraspte kaas


Knolselderij schoonmaken, wassen en in blokjes van 2 centimeter snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in smalle reepjes snijden. Ui pellen en in stukken snijden. In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen. Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Rookworst in dikke plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Knolselderij, ui, paprika en cajunkruiden op laag vuur al omscheppend 5 minuten bakken. Plakjes tomaat, plakjes worst en tomatenpuree toevoegen en geheel afgedekt nog 5 minuten laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Schaal invetten. Knolselderijmengsel overdoen in schaal en gladstrijken. Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Rösti over knolselderijmengsel verdelen. In kom ei loskloppen met melk en zout. Kaas erdoor roeren. Eimengsel over rösti schenken. In midden van oven schotel onafgedekt in circa 40 à 45 minuten goudbruin laten worden.

4 personen

voedingswaarde : 600 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 55 minuten

land : Verenigde Staten (cajun)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 12 januari 1995

Geen opmerkingen: