zaterdag 6 januari 2018

Gegratineerde uiensoep

GEGRATINEERDE UIENSOEP

3 uien
10 gram boter of margarine
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel bloem
1 vleesbouillontablet
1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon (Honig)
2 sneetjes stokbrood
30 gram jong belegen Goudse kaas (2 plakjes)


Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder toevoegen en 5 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren en even meebakken. ½ Liter water en bouillontablet toevoegen en aan de kook laten komen. Kruidenbuiltje erin hangen. Uiensoep 15 minuten zachtjes laten koken. Kruidenbuiltje verwijderen. Stokbrood in plakjes snijden. Korstjes van kaas snijden. Kaas in plakjes snijden.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Al roerende soep weer zachtjes verwarmen. In twee ovenvaste soepkommen scheppen. In elke soepkom 1 sneetje stokbrood leggen. Afdekken met plakjes kaas. Soepkommen op het rooster vlak onder de grill zetten en kaas in 5 minuten laten smelten en lichtbruin laten worden. Direct opdienen.

2 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande januari 1989

Geen opmerkingen: