zaterdag 6 januari 2018

Macaroni met tonijn-mosselsaus

MACARONI MET TONIJN-MOSSELSAUS

200 gram (groene spiraal)macaroni
zout
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 teentje koflook
1 blikje tonijn naturel (nettogewicht 200 gram)
1 blikje mosselen in pikante saus (nettogewicht 115 gram)
1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 gram)
1 deciliter droge witte wijn
2 theelepels bouillonpoeder
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden (Silvo)
100 gram belegen 20+ kaas (Linera)
4 gevulde olijven
1 eetlepel kappertjes
peper


Macaroni koken in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de olijfolie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 2 minuten zachtjes bakken. Intussen de tonijn en mosselen afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. Aan de ui toevoegen: tomatenpuree, wijn, 1½ deciliter water, bouillonpoeder en Italiaanse keukenkruiden. Op zacht vuur 5 minuten laten sudderen, af en toe roeren. Intussen de kaas raspen. Olijven in plakjes snijden. Aan de saus toevoegen: tonijn, mosselen, olijven en kappertjes. Nog 3 minuten laten sudderen, af en toe voorzichtig omscheppen. Saus op smaak afmaken met zout en peper. Macaroni afgieten en over 2 borden verdelen. Saus er in het midden opscheppen. Geraspte kaas er apart bij geven.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande januari 1989

Geen opmerkingen: