zaterdag 6 januari 2018

Garnalen-grapefruitcocktail

GARNALEN-GRAPEFRUITCOCKTAIL

4 eetlepels Umer
1 eetlepel tomatenketchup
2 rode grapefruits
1 stengel bleekselderij
1 blikje garnalen (200 gram)
1 appel
zout
peper
4 blaadjes sla


In een kom Umer en tomatenketchup door elkaar roeren. Grapefruits dik schillen en witte vliesjes verwijderen. Met scherp mesje vliesjes rond partjes verwijderen. Helft van partjes in stukjes snijden (rest van partjes achterhouden voor garnering). Bleekselderij wassen en eventueel met een dunschiller de harde nerven verwijderen (groene blaadjes van bleekselderij achterhouden voor garnering). Bleekselderij in plakjes snijden. In een zeef de garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Door umermengsel scheppen: grapefruitstukjes, bleekselderij, appel en garnalen. Op smaak afmaken met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan.
In vier cocktailcoupes of glazen schaaltjes een blaadje sla leggen. Garnalen-grapefruitcocktail erop scheppen. Garneren met de achtergehouden partjes grapefruit en selderijgroen.

4 personen

voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande januari 1989

Geen opmerkingen: