zaterdag 6 januari 2018

Kumquat-chutney

KUMQUAT-CHUTNEY

150 gram kumquats
100 gram rozijnen
2 appels
1½ deciliter azijn
½ theelepel zout
1 theelepel chilipoeder
100 gram bruine suiker
1 theelepel gemalen kruidnagel
2 theelepels kaneel


Kumquats goed wassen en kroontjes verwijderen. In dunne plakjes snijden en pitjes verwijderen. Rozijnen in een zeef onder heet stromend water afspoelen en laten uitlekken. Appels schillen en schoonmaken. In schijfjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels azijn. In een pannetje doen: kumquats, rozijnen, appels, azijn, 1½ deciliter water, zout, chilipoeder, bruine suiker, kruidnagel en kaneel. Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken, af en toe omscheppen. Intussen een goed afsluitbare pot (inhoud 1 liter) met heet water en soda omspoelen. Naspoelen met heet water en op een schone theedoek laten uitdruipen. Kumquatchutney in pot overdoen en afsluiten. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Lekker bij oosterse gerechten.

10 personen

voedingswaarde : 80 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande januari 1989

Geen opmerkingen: