zaterdag 6 januari 2018

Witte-bonenstamppot met knolselderij

WITTE-BONENSTAMPPOT MET KNOLSELDERIJ

1 pot witte bonen (nettogewicht 720 gram)
1 knolselderij (400 gram)
zout
1 pak doperwten (diepvries, nettogewicht 450 gram)
2 rode paprika’s
1 deciliter melk
50 gram boter of margarine
versgemalen peper
nootmuskaat


In een vergiet witte bonen onder warm stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Knolselderij schillen, wassen en in stukken snijden. Daarna in pan met weinig water met zout in 15 minuten gaarkoken. Intussen in andere pan doperwten ontdooien en gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika’s wassen en schoonmaken. Eén paprika in kleine blokjes snijden, andere paprika in de lengte in dunne repen snijden. In zeef knolselderij laten uitlekken. In de keukenmachine of met een draaizeef knolselderij, helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren. In een braadpan melk en boter verwarmen. Groentepuree erdoor roeren. Al roerend door en door heet laten worden. Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Rest van de witte bonen, doperwten en paprikastukjes erdoor roeren. In nog 3 minuten op laag vuur met deksel op de pan laten doorwarmen. Intussen (glazen) schaal voorverwarmen. Stamppot in de schaal scheppen. Bovenkant stervormig garneren met paprikareepjes. Lekker met stoofpeertjes.

4 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande januari 1989

Geen opmerkingen: