zaterdag 6 januari 2018

Appel-spruitenstamppot met braadworst

APPEL-SPRUITENSTAMPPOT MET BRAADWORST

1 kilogram stamppotaardappelen
1 eetlepel olijfolie
4 braadworsten
700 gram spruiten
150 milliliter melk
30 gram boter
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
75 gram appelchips


Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 minuten gaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 minuten gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de onderkant van de spruiten en haal de buitenste bladeren eraf. Halveer ze en kook in 8 minuten beetgaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 minuten droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de appelchips in kleine stukjes en roer voorzichtig samen met de spruiten door de stamppot.

4 personen

voedingswaarde : 680 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande november 2016

Geen opmerkingen: