zondag 7 januari 2018

Simpele rode linzen & pompoen (India)

SIMPELE RODE LINZEN & POMPOEN

3 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
1 grote ui, fijngehakt
500 gram zoete (fles)pompoen, geschild, zonder pitjes en in blokjes van 2½ centimeter (schoon gewogen)
150 gram tomaten, kleingesneden
3 tenen knoflook, fijngewreven
2 theelepels chilivlokken
3 centimeter gember, geschild en geraspt
2 theelepels komijnpoeder
½ theelepel kurkuma
225 gram rode linzen
zout
peper
3 eetlepels gehakt korianderblad


Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui goudbruin. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes pompoen tot ook zij aan alle kanten goudbruin zijn.
Doe de tomaten bij de ui en bak ze 4 minuten mee. Voeg de knoflook en specerijen toe en laat alles 2 minuten pruttelen; roer af en toe. Doe er de linzen, de uien en 1 liter water bij. Voeg peper en veel zout toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht 20 minuten pruttelen; de linzen moeten uit elkaar vallen en de pompoen moet gaar zijn. Het hoort een dikke massa te worden.
Corrigeer zo nodig de smaak en bestrooi alles eventueel met korianderblad. Eet het met rijst of plat brood en serveer er yoghurt bij.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Simpel : Makkelijk eten, groots van smaak / Diana Henry

Geen opmerkingen: