zondag 7 januari 2018

Gegratineerde zuurkool-kalkoenschotel met aardappelpuree

GEGRATINEERDE ZUURKOOL-KALKOENSCHOTEL MET AARDAPPELPUREE

1 zakje wijnzuurkool (500 gram)
300 gram kalkoen nasi-bamivlees
1 eetlepel goulashkruiden
1 ½ eetlepel olie
1 rode paprika
2 theelepels karwijzaad
½ deciliter halfzoete witte wijn
2 deciliter melk
1 pakje aardappelpuree met kaas (Maggi)
1 kleine banaan
1 zakje Parmezaanse kaas (40 gram)
1 eetlepel sesamzaadjes
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten


In zeef zuurkool laten uitlekken. Vlees bestrooien met goulashkruiden. In (hapjes)pan olie verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Aan vlees toevoegen: zuurkool, paprika, karwijzaad en wijn. Door elkaar scheppen en afgedekt 5 minuten zachtjes smoren. Intussen met melk aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Lage ovenschaal van 2 liter invetten. Banaan pellen en in plakjes snijden. Banaan voorzichtig door zuurkool-kalkoenmengsel scheppen en overdoen in schaal. Aardappelpuree erover uitstrijken. Bestrooien met kaas en sesamzaadjes. Schaal 10 centimeter onder grill schuiven en in 3 minuten goudbruin laten kleuren.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande januari 1993

Geen opmerkingen: