WORTELSALADE MET SHERRYVINAIGRETTE EN KORIANDER
250 gram winterwortel
1 bosuitje
1 eetlepel citroensap
½ deciliter medium dry sherry
mespunt Dijon mosterd
1 theelepel suiker
3 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel sesamolie
zout
peper
1 eetlepel fijngeknipte verse koriander
Maak de wortels schoon en rasp ze grof boven een schaal. Maak het bosuitje schoon en snijd het in flinterdunne ringetjes. Klop het citroensap, de sherry, de mosterd, de suiker, de zonnebloemolie en de sesamolie tot een sausje. Breng op smaak met zout en peper. Schep het sausje, de bosui en de koriander door de geraspte wortel. Laat de salade liefst nog 15 - 30 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
2 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 27 januari 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten