zondag 7 januari 2018

Broccoli-bloemkoolschotel met kerriesaus

BROCCOLI-BLOEMKOOLSCHOTEL MET KERRIESAUS

200 gram broccoli
200 gram bloemkool
zout
1 zakje kerriesaus
2 deciliter melk
2 eieren
2 theelepels kerriepoeder
50 gram Leidse 20+ kaas
1 theelepel olie om in te vetten


Oven voorverwarmen op 225°C. Broccoli en bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. Broccolistronk in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout, broccoli en bloemkool in 5 minuten beetgaar koken. Intussen in pannetje kerriesaus maken met melk volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Van vuur af eieren en kerriepoeder erdoor roeren. Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. Lage wijde ovenschaal van 1 liter invetten. Broccoli en bloemkool in vergiet goed laten uitlekken en over bodem van schaal verdelen. Kerriesaus erover verdelen. Bestrooien met kaas. In midden van oven broccoli-bloemkoolschotel in 15 à 20 minuten door en door heet laten worden en goudbruin laten kleuren. Serveren met gekookte krieltjes.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande januari 1993

Geen opmerkingen: