zondag 7 januari 2018

Lollo rossosalade met bietjes en frambozenvinaigrette

LOLLO ROSSOSALADE MET BIETJES EN FRAMBOZENVINAIGRETTE

½ blikje frambozen (nettogewicht 200 gram)
1 ½ eetlepel frambozen- of rode wijnazijn
1 theelepel groene kruidenmosterd
3 eetlepels hazelnootolie
1 theelepel tijm
zout
peper
½ kropje lollo rosso
1 klein gekookt bietje
1 eetlepel fijngeknipte bieslook


Laat de frambozen in een zeef uitlekken en wrijf ze daarna boven een kommetje door de zeef. Voeg de azijn, de mosterd, de olie, de tijm en zout en peper toe en klop alles tot een sausje. Was de lollo rosso en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Wrijf het velletje van het bietje en schaaf het bietje in dunne plakjes.
Scheur de lollo rossoblaadjes in stukken en doe ze in een slaschaal. Verdeel de plakjes biet erover. Schep het sausje erdoor en strooi de bieslook erover.

2 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 27 januari 1993

Geen opmerkingen: