zondag 7 januari 2018

Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

TOMATEN GEVULD MET ROEREI EN GEITENKAAS

4 vleestomaten
1 stukje prei van 4 centimeter
6 olijven gevuld met paprika
75 gram zachte geitenkaas
4 eieren
½ deciliter koffieroom of melk
zout
peper
15 gram boter
2 toefjes peterselie


Was de tomaten en snijd van de onder- en bovenkant het kapje af. Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier. Snijd de prei in dunne ringetjes en 4 olijven in plakjes. Verkruimel de geitenkaas. Klop de eieren los met de koffieroom, zout en peper. Schep de prei, de olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het eimengsel toe en laat dit al roerende op zacht vuur stollen. Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster. Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat de tomaten 5 centimeter onder de hete grill in 2 - 3 minuten goudbruin kleuren. Garneer met een olijf en een toefje peterselie.
Lekker met risotto.

2 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Menu 27 januari 1993

Geen opmerkingen: