VEGETARISCHE TAHOE-PAKSOISCHOTEL
350 gram geschrapte krielaardappelen
1 kruidenbouillontablet
150 gram geschrapte worteltjes
1 ui
½ eetlepel (zonnebloem)olie
½ theelepel rozemarijnnaaldjes
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook
200 gram tahoe
1½ eetlepel rozijnen
3 eetlepel sojasaus
500 gram paksoi
4 eetlepel crème fraîche
Grote aardappelen halveren. In pan met weinig water en bouillontablet, aardappelen 5 minuten zachtjes koken. Intussen worteltjes in plakjes van ½ centimeter dikte snijden. Aan aardappelen worteltjes toevoegen. Met deksel op pan in nog 15 minuten zachtjes gaarkoken. Intussen ui pellen en in schijfjes snijden. In grote pan olie met rozemarijnnaaldjes en komijnpoeder verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tahoe in blokjes van 1 centimeter snijden. In zeef rozijnen afspoelen. Aan ui toevoegen: tahoe, rozijnen en 2 eetlepels sojasaus. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes verwarmen. Intussen paksoibladeren wassen en uitslaan. Dikke nerven eraf snijden (deze worden niet gebruikt). Stelen in ½ centimeter brede stukjes snijden, bladeren in 1 centimeter brede stukjes snijden. Paksoi door tahoemengsel scheppen en 2 minuten meebakken. 3 Eetlepels kookvocht van aardappel-wortelmengsel toevoegen. Rest van aardappel-wortelvocht afgieten. Aardappel-wortelmengsel door tahoemengsel scheppen. Crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met 1 eetlepel sojasaus. Overdoen in schaal.
2 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip januari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten