GEFRITUURDE SPIERINGEN
800 gram kleine spieringen
1 deciliter melk
1 theelepel zout
100 gram bloem
olijfolie om te frituren
partjes citroen
KRUIDENSAUS
1 eetlepel gezouten kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
2 ansjovisfilets
2 tenen knoflook, gepeld
1 hardgekookt ei
1 eetlepel zeer fijngehakte ui
4 eetlepels fijngehakte kruiden (peterselie, dille, bieslook)
½ deciliter olijfolie
½ deciliter groentefond
Maak eerst de saus. Hak de kappertjes, pijnboompitten, ansjovis en knoflook zeer fijn. Pel het ei. Druk de dooier door een zeef. Hak het eiwit in blokjes. Roer ze met de fijngehakte ui, kruiden en olie door elkaar in een kommetje. Roer de groentefond er eveneens door.
Schenk de melk in een diep bord en voeg vervolgens wat zout toe. Zeef de bloem boven een ander bord. Haal de visjes eerst door de melk en laat ze dan even uitlekken. Wentel ze vervolgens door de bloem zodat ze er volledig mee bedekt zijn. Doe ze in een zeef en schud om overtollige bloem te verwijderen.
Verhit de olie in een hoge frituurpan tot 180°C en frituur telkens een hoeveelheid visjes in 2 tot 3 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de visjes uit de pan en laat ze eventjes uitlekken op keukenpapier. Frituur de rest. Dien ze onmiddellijk op en geef er partjes citroen bij.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Zee- en zoetwatervis (Koken zonder grenzen) / Angelika Mayr
woensdag 30 augustus 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten