woensdag 30 augustus 2017

Turkse salade van ijsbergsla (Turkije)

TURKSE SALADE

2 grote tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne ringetjes
1 sjalotje, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden peterselie
10 blaadjes munt, fijngesneden
1 theelepel citroensap
4 eetlepels olijfolie
zout
peper
2 grote bladen ijsbergsla


Tomaten, paprika, rode peper, sjalot, peterselie en munt voorzichtig door elkaar mengen. Dressing roeren van citroensap, olie, zout en peper. Dressing door salade mengen. IJsbergsla op borden leggen, Turkse salade erover verdelen.

2 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Slank & Snel : De fast cuisine van Michel Montignac / Ria Tummers, in Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: