woensdag 30 augustus 2017

Gevulde paprika's (Turkije)

GEVULDE PAPRIKA’S

100 gram bulghur
2 paprika’s (rood, groen of geel)
100 gram spinazie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels fijngehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, koriander, munt)
zout
versgemalen zwarte peper
75 gram feta


Doe de bulghur in een kom. Giet er zoveel kokend water op dat de bulghur 1 centimeter onder staat. Laat rusten tot het water is geabsorbeerd. Halveer intussen de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Laat de schoongemaakte en gewassen spinazie in de hete olie omscheppend slinken. Schep de grofgehakte spinazie, de rozijnen, de kruiden en wat zout en peper door de bulghur.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de halve paprika’s in een passende ingevette ovenschaal en vul ze met het bulghurmengsel. Bestrooi met de verkruimelde feta en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een saus van dikke yoghurt waar wat fijngehakte koriander of munt en wat zout en peper door is geroerd.

2 personen

voedingswaarde : 424 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen augustus 1998

Geen opmerkingen: