GEVULDE PAPRIKA’S
100 gram bulghur
2 paprika’s (rood, groen of geel)
100 gram spinazie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels fijngehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, koriander, munt)
zout
versgemalen zwarte peper
75 gram feta
Doe de bulghur in een kom. Giet er zoveel kokend water op dat de bulghur 1 centimeter onder staat. Laat rusten tot het water is geabsorbeerd. Halveer intussen de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Laat de schoongemaakte en gewassen spinazie in de hete olie omscheppend slinken. Schep de grofgehakte spinazie, de rozijnen, de kruiden en wat zout en peper door de bulghur.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de halve paprika’s in een passende ingevette ovenschaal en vul ze met het bulghurmengsel. Bestrooi met de verkruimelde feta en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een saus van dikke yoghurt waar wat fijngehakte koriander of munt en wat zout en peper door is geroerd.
2 personen
voedingswaarde : 424 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen augustus 1998
woensdag 30 augustus 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten