zondag 22 mei 2011

Drentse appeltaart (Drenthe, Nederland)

DRENTSE APPELTAART

VULLING
40 gram botter
90 gram suker
1,5 pond zacht-zoere appels
wat walneuten

DIEG
80 gram botter
1,5 ons basterdsuker
2 eier
wat geraspte citroenschel
2 theelepelties citroensap
1 ons maizena
80 gram meel
1 ofgestreken theelepel bakpoeier
3 tot 4 eetlepels melk

Ie begunt met een springvörm te voren met vetvrij papier. Dat wil ok hiel best met het papaier waj vaak um een lösgekocht stukkie kees kriegt. dan de eerste 40 gram boter smölten en in de springvörm schenken, hier overhen komp de 90 gram suker. De appels schellen en de klokhoezen der oet stikken, daornao in vrij dikker plakken snien. Die plakken komt dan op de taartbodem, as dakpannen en dan in de ronde. De gatties opvullen met walneuten.
Het dieg: De botter e de basterdsuker schoemig reuren, dan 't citroensap en de schel der bij doen en het meel, de maizena en het bakpoeier der bij zeven. Van dit alles een mooi glad dieg reuren. 't Dieg over de appel striken en het gehiel in en veurverwarmde oven zetten, 1 richel under de middelste ± dreej kwartier. Temperatuur: electr. 190º , gas tussen 3 en 4. De taart 10 minuten kold loaten worden, dan de raand van de vörm lösmaken en de taart zo henzetten dat de cake under komp.

4 personen

land : Nederland (Drenthe)
gerechtsoort : gebak

bron : Aaltje Hiddingh, via M. Welman [De-Heksenketel]

1 opmerking:

NicoleGiling zei

Wat een leuk recept! Krijg helemaal zin in appeltaart!