zondag 22 mei 2011

Drents stoofpotje van kalfsvlees (Drenthe, Nederland)

DRENTS STOOFPOTJE VAN KALFSVLEES

250 gram sjalotjes
2 Drentse Kosterworsten (à 100 gram)
50 gram boter
1 kilo kalfslapjes (of mager rundvlees)
1 flesje bruin bier (op kamertemperatuur)
zout
peper
1/2 zakje verse peterselie (à 30 gram)
1/2 zakje verse selderij (à 50 gram)

Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren. Worst in blokjes snijden. In (braad)pan boter verhitten en worst ± 4 minuten zachtjes bakken. Kalfslapjes in pan leggen en in ± 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken. Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken. Sjalotjes, zout en peper toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien. Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ± 1 1/2 uur gaar stoven. Af en toe doorscheppen. Steeltjes van peterselie en selderij afsnijden, blad grof hakken. Helft van verse kruiden door vlees scheppen. Stoofvlees in 4 diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.
Tip: Lekker met aardappelpuree.

6 personen

land : Nederland (Drenthe)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: