zondag 22 mei 2011

Drentse kalfsniertjes (Drenthe, Nederland)

DRENTSE KALFSNIERTJES

4 kalfsnieren
150 gram ontbijtspek in dikkere plakken dan normaal
1 ui
zout
peper
paprikapoeder

Best koopt u kalfsnieren met het niervet er nog aan. In dat geval kan het ontbijtspek komen te vervallen. Maar aangezien nieren met vet tegenwoordig moeilijk te krijgen zijn, nemen we ter vervanging ontbijtspek.
Snij kalfsnieren in de lengte doormidden, haal zeentjes en andere ongerechtigheden eruit, was ze en droog ze goed. Schil de ui en snijd deze in ringen. Wrijf de kalfsnieren aan het snijvlak in met zout. Leg de plakjes spek op de barbecue. Leg de kalfsnieren met de snijkant op het spek en grill ze 5 minuten. Keer de niertjes om en grill ze nog 5-7 minuten. Kruid de niertjes tenslotte met peper en paprika. Grill de uiringen aan de rand van de barbecue aan beide kanten en dien ze met spek op bij de niertjes. Serveer met kruidige tomaten en stokbrood of pommes frites.

8 personen

land : Nederland (Drenthe)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Goldweb, via Mister Mail Recepten

Geen opmerkingen: