GEROOKTE KWARTELS
In dit recept worden twee kookmethoden gecombineerd: bakken en braden. De smaak van de steranijs, inherent aan de Chinese keuken op haar best, komt vooral bij smoren en roken tot uiting.
16 kwartels, diepvries, geheel ontdooid
zout
witte peper
4 eetlepels maïsolie
wortelkrullen voor garnering
2 eetlepels theebladeren, Chinese of Indiase, om te roken
1 eetlepel suiker, om te roken
MARINADE
2½ eetlepel stroop of honing
4 eetlepels donkere sojasaus
4 eetlepels zoete chilisaus of tomatenketchup of half om half
4 hele steranijspeulen (of eventueel aan stukjes)
½ theelepel vijfkruidenpoeder
2 tenen knoflook, geplet
4 eetlepels Shaoxing wijn
Voor de marinade: meng alle ingrediënten in een grote schaal, voeg de kwartels toe en laat ze enkele uren marineren. Bestrooi ze daarna licht met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie tot 160°C in een voorverhitte wok met een rooster op de bodem, temper het vuur en leg de kwartels erin. Bak de kwartels gelijkmatig bruin. Leg ze daarna in een braadslee en braad ze nog 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.
Verwarm de theebladeren en suiker in een schone wok op hoog vuur tot de suiker smelt en de theebladeren gaan roken. Leg de kwartels erbij en laat ze 1 minuut roken.
Leg ze daarna op een voorverwarmde schotel, heel of naar wens gehalveerd, en garneer met de wortelkrullen.
8 personen
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Chinees koken : Spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty’s, buffetten, diners / Lisa Kinsman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten