dinsdag 5 november 2024

Roergebakken lamsvlees met groene paprika (China)

ROERGEBAKKEN LAMSVLEES MET GROENE PAPRIKA

Dit is een heel simpele roerbakschotel met slechts twee hoofdingrediënten. Gewoonweg ideaal om te maken, als u de Chinese basiskooktechnieken nog niet onder de knie hebt.

500 gram lamsbout of mager schouderstuk, ontbeend
1 theelepel maïzena
1 klein eiwit
1½ theelepel donkere sojasaus
witte peper
4 eetlepels maïsolie
100 gram uien, in stukjes gesneden
125 gram groene paprika, in stukjes gesneden
1 eetlepel zwarte sojabonen
2 tenen knoflook, geplet
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel Shaoxing wijn
suiker


Snijd het lamsvlees op de vezel in dunne plakjes en klop die nog malser met een vleeshamer of het vlak van een hakmes. Vermeng het vlees met maïzena, eiwit, sojasaus en wat peper. Laat dit even marineren.
Verhit 2 eetlepels olie in een voorverwarmde wok of koekenpan, voeg de uien toe en roerbak ze snel glazig, zodat ze nog stevig zijn. Voeg de paprika toe en roerbak 30 seconden; schep daarna de groenten zo lang in een kom en zet even weg.
Maak de rest van de olie zeer heet en roerbak de sojabonen 30 seconden. Voeg de knoflooktenen toe en roerbak kort. Voeg het lamsvlees, de oestersaus, wijn en wat suiker toe en roerbak 1 minuut verder. Doe ten slotte de groenten terug en roerbak nog eens 30 seconden. Verwijder de knoflook. Schep alles op een verwarmde schotel en serveer meteen.

8 personen

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Chinees koken : Spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty’s, buffetten, diners / Lisa Kinsman

Geen opmerkingen: