dinsdag 5 november 2024

Kruidige runderrollade met okra (China)

KRUIDIGE RUNDERROLLADE MET OKRA

Dit is een smakelijke en voedzame stoofschotel, die tijdens de bereiding nauwelijks aandacht vraagt.

1 runderribrollade van 2 kilogram, ongekruid
2 eetlepels maïsolie
100 gram uien, in plakken gesneden
1 wortel, in grove stukken gesneden
250 gram okra’s, schoongemaakt en geblancheerd
1 rode chilipeper, gesnipperd

STOOFSAUS
4 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels Shaoxing wijn
1½ eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel stroop of honing
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 verse groene chilipeper
½ theelepel zout
witte peper
1½ eetlepel maïzena, aangelengd met 3 eetlepels water


Verhit 1 eetlepel olie in een voorverwarmde wok of grote braadpan, voeg de rollade toe en bak ham al kerende in 5 minuten aan alle kanten bruin.
Leg de rollade even op een bord, voeg de uien toe en roerbak 30 seconden. Leg de rollade terug, voeg de wortel toe, de ingrediënten voor de saus behalve de aangelengde maïzena en bijna 2 liter water. Breng aan de kook, temper het vuur en laat zonder deksel 3½ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is en het vocht tot een vierde is gereduceerd.
Neem de rollade uit de pan en laat hem iets afkoelen; bewaar de stoofbouillon. Snijd de rollade in plakken en schik die op een verwarmde schotel. Veeg de pan uit.
Maak de rest van de olie matig heet in de pan, voeg de okra’s en chilipeper toe en roerbak 2 minuten. Schep ze bij het vlees.
Verwijder de chilipeper uit de stoofbouillon, roer de maïzena erdoor en breng aan de kook tot de saus bindt. Schenk de saus over het vlees en de groenten.

16 personen

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Chinees koken : Spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty’s, buffetten, diners / Lisa Kinsman

Geen opmerkingen: