vrijdag 18 oktober 2024

Gefrituurde pinda's met knoflooksmaak

GEFRITUURDE PINDA’S MET KNOFLOOKSMAAK

450 – 900 gram grote pinda’s zonder vlies
1¾ liter kokend water
4 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels zeezout
plantaardige olie, voor het frituren


Doe de pinda’s in een kom, giet er zoveel kokend water op dat ze onderstaan en roer de geperste knoflook en het zout erdoor. Dek de kom af en laat het geheel 45 – 60 minuten intrekken.
Giet de noten af boven de gootsteen. Spreid ze uit op een blad en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm 600 milliliter olie in een wok of frituurpan. Frituur de noten als de olie heet is (180°C) in een aantal porties 4 – 5 minuten. Roer ze regelmatig om. Schep ze met een visschep of schuimspaan op een met keukenpapier bedekt blad.
Laat de pinda’s afkoelen, en bewaar ze in goed afsluitbare bakjes. Zet ze op een donkere plaats als je ze in glas bewaart.

Voor 450 - 900 gram.

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen

Geen opmerkingen: