vrijdag 18 oktober 2024

Fijne eiernoedels met roer-tofoe (China)

FIJNE EIERNOEDELS MET ROER-TOFOE

Op dit moment zijn de Chinese fijne eiernoedels nog steeds niet volop verkrijgbaar in de meeste supermarkten, maar je kunt ook mihoen gebruiken. Somennoedels zijn ook heel geschikt.

1 blok Chinese tofoe of 2 blokken Japanse tofoe
450 gram jonge spinazieblaadjes
225 – 340 gram fijne eiernoedels, voorgekookt
4 eetlepels gesmolten boter of zonnebloemolie
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
2 theelepels fijn gehakte gemberwortel
½ theelepel chilipoeder
2 – 3 grote eieren, licht geklopt
1 eetlepel lichte sojasaus
zout
vers gemalen zwarte peper
½ theelepel vers geraspt nootmuskaat
royaal korianderblaadjes, ter garnering


Spoel de Chinese tofoe goed af, laat hem uitlekken en snijd hem in kleine blokjes; de Japanse tofoe hoeft alleen in blokjes gesneden te worden. Verwarm 3 eetlepels van de geklaarde boter of olie in een wok en roerbak in 2 minuten de lente-uitjes, gember en chilipoeder. Voeg de tofoeblokjes toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg het geklopte ei en de sojasaus toe. Roer de tofoe om met de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur uit en dek de wok af. Verwarm de resterende geklaarde boter of olie in een steelpan en voeg de spinazieblaadjes toe met wat zout en de nootmuskaat. Roer, dek de pan af en laat de spinazie 2 minuten koken.
Warm de noedels op en verdeel ze over 4 voorverwarmde borden of kommetjes. Vermeng de spinazie met de roer-tofoe en schep dit op de noedels. Serveer direct, gegarneerd met korianderblaadjes en met wat sojasaus of basischilisaus in kleine kommetjes bij elk bord, zodat men die naar wens kan toevoegen.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen

Geen opmerkingen: