maandag 12 augustus 2024

Teriyaki-zalm met udonnoedels (Japan)

TERIYAKI-ZALM MET UDONNOEDELS

80 milliliter teriyakisaus
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels vloeibare honing
3 tenen knoflook, geperst
30 gram verse gemberwortel, geschild en in fijne julienne
800 gram zalmfilet zonder vel (4 stuks)
1 eetlepel olie
675 gram voorgekookte udonnoedels
200 gram peultjes, in de lengte gehalveerd
150 gram gedopte edamame (koelvers)
2 theelepels sesamolie
2 bosuitjes, in dunne reepjes
sushigember, voor erbij
geroosterd sesamzaad, voor erbij


Meng in een grote kom de sauzen, honing, knoflook en gember. Wentel de zalm erdoor en laat 15 minuten marineren. Draai de zalm een paar keer om.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de zalm en 1 eetlepel marinade toe en bak de zalm 4 minuten. Keer hem en schep er nog 1 – 2 eetlepels marinade over. Bak de zalm nog 2 minuten, of tot hij naar wens gaar is. Schep op een bord en houd hem afgedekt warm. Was de pan niet af.
Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de noedels toe en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg de peultjes en edamame toe en kook ze 1 – 2 minuten. Giet ze af.
Voeg de rest van de marinade toe aan de koekenpan, breng aan de kook en laat 1 minuut inkoken. Voeg de noedels, groenten, sesamolie en de helft van de bosuitjes toe. Schep om en laat ze doorwarmen.
Schep de zalm weer in de pan. Strooi vlak voor je serveert de gember, het sesamzaad en de rest van de bosuitjes erover.

4 personen

voedingswaarde : 777 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 10 / 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. januari 2024

Geen opmerkingen: