HEILBOT IN BOTER
Dit traditionele gerecht is in de zomer heel populair in Syrië, vooral aan de mediterrane kust. Het valt bij iedereen in de smaak vanwege zijn eenvoud, het enige doel van de saus is de smaak van de heilbot versterken, de citroen voegt een zuurtje en frisheid toe zonder te overheersen.
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
4 heilbotfilets à 200 gram, zonder huid
1 citroen, in dunne schijfjes
verse tijm, naar smaak
sumak, naar smaak
pul biber of gewone chilivlokken, naar smaak
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Smelt de boter in een kleine pan op matig vuur. Voeg de knoflook, het komijnzaad, zout en de peper toe en roer door.
Leg de heilbotfilets in een ovenschaal en schenk het botermengsel erover. Leg de schijfjes citroen erop en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Gaar 5 tot 8 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de visfilets. Haal de aluminiumfolie eraf en gaar nog 5 minuten in de oven, tot het visvlees met behulp van een vork gemakkelijk uit elkaar valt.
Bestrooi met wat tijm, sumak en chilivlokken en serveer.
4 personen
gebied : Syrië
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten