zondag 7 juli 2024

Hartige sandwichtaart

HARTIGE SANDWICHTAART

1 wit casinobrood, in sneetjes
300 gram gerookte (wilde) zalm
6 eieren, hardgekookt en gehakt
1 komkommer
1 handje radijsjes, in plakjes

RICOTTAVULLING
250 gram ricotta
100 gram roomkaas
rasp van ½ citroen

MASCARPONEVULLING
2 bosjes dille
1 bosje bieslook
50 milliliter melk
500 gram mascarpone
200 gram zure room


Klop voor de ricottavulling de ricotta met de roomkaas, citroenrasp en wat peper goed los.
Houd voor de mascarponevulling 4 takjes dille apart. Pureer de rest van de dille met de bieslook en melk helemaal glad. Klop dit met de mascarpone en zure room tot een lichtgroene crème. Breng op smaak met zout en peper. Houd de helft van deze kruidencrème apart.
Bekleed een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter met folie. Snijd de korstjes van het brood en bekleed de bodem van de vorm met een laagje brood. Snijd het brood bij om het passend te maken. Maak afwisselend meerdere laagjes van het ricotta- en mascarponemengsel, zalm, ei en brood. Houd 50 gram gerookte zalm apart.
Dek af met een laagje brood en zet de taart afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwijder de springvorm en zet de taart op een schaal. Bestrijk de zij- en bovenkant ruim met de achtergehouden kruidencrème.
Schaaf met een dunschiller in de lengte lange plakken van de komkommer en bestrooi ze met peper. Bekleed de buitenkant van de taart met de komkommerlinten en maak op de bovenkant van de taart een vlechtwerk van komkommerlinten. Versier de taart met roosjes van de achtergehouden gerookte zalm, de radijsjes en overige takjes dille.

8 personen

voedingswaarde : 650 kcal p.p.
bereidings- / koeltijd : 40 / 60 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen maart 2024

Geen opmerkingen: