zondag 7 juli 2024

Sushiritto

SUSHIRITTO (SUSHI BURRITO)

250 gram sushirijst
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepels (Japanse) rijstazijn
300 gram verse zalmfilet, zonder huid
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels sriracha
½ komkommer
2 avocado’s
8 norivellen
100 gram spinazie, panklaar
100 gram gesneden rodekool, panklaar
100 gram worteljulienne


Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst over in een kom en laat 5 minuten afkoelen. Meng de poedersuiker, azijn en ½ theelepel zout erdoor en laat helemaal afkoelen. Schep af en toe om.
Hak de zalmfilet in heel kleine blokjes (tartaar) en meng de mayonaise en sriracha erdoor. Breng op smaak met zout. Snijd de komkommer in lange dunne repen van ½ centimeter. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in dunne plakjes.
Leg twee sushimatjes boven elkaar, met een kleine overlap. Leg hierop 2 vellen nori met 3 centimeter overlap. Plak de vellen aan elkaar door het overlappende gedeelte te bestrijken met een beetje water.
Beleg twee derde van de sushivellen met ¼ van de sushirijst. Laat aan de onder- en bovenkant 5 centimeter vrij.
Beleg het midden van de rijst met ¼ van de spinazie. Maak hierop een rechte baan van ¼ van de zalmtartaar. Leg hiernaast ¼ van de kool, ¼ van de komkommer, ¼ van de wortel en ¼ van de avocadoplakjes.
Vouw met het sushimatje de onderkant van de rol over de vulling en druk alles goed samen. Maak de bovenkant van het norivel nat en rol dan de sushiritto-rol helemaal op. Houd druk op de sushimatjes tijdens het rollen zodat een stevige, dikke sushirol ontstaat.
Wikkel de rollen in een stukje bakpapier en snijd ze doormidden. Serveer de helften als burrito’s.
Lekker met ingelegde gember en sojasaus.

4 personen

voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 60 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen maart 2024

Geen opmerkingen: