ZOMERSE UIENSOEP MET GEMBERTAHOE
5 uien
2 eetlepels olie
½ blok tahoe (250 gram)
1 eetlepel shoarmakruiden
2 eetlepels gembersiroop
4 worteltjes
1 ½ eetlepel bloem
150 gram doperwten
2 kruidenbouillontabletten
4 sneetjes volkorenbrood
4 plakken Boeren bieslookkaas (100 gram)
Uien pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Uien al omscheppende in 4 minuten bruin bakken. Intussen tahoe in kleine blokjes snijden en in kom doen. Bestrooien met shoarmakruiden. Gembersiroop er voorzichtig door scheppen. Worteltjes schrappen en in plakjes snijden. Bloem door ui roeren en 1 minuut meebakken. Al roerende scheutje voor scheutje 1 liter water toevoegen. Worteltjes en doperwtjes toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Soep aan de kook brengen en 5 minuten met deksel op pan zachtjes koken. Intussen grill voorverwarmen op de hoogste stand. Korstjes van sneetjes brod snijden. Korstjes van kaas snijden. Sneetjes brood beleggen met kaas. Blokjes tahoe door soep roeren en 5 minuten zachtjes meekoken. Sneetjes brood op grillrooster onder grill schuiven en 3 minuten gratineren. Soep in vier grote soepkommen scheppen. In elke soepkom gegratineerd kaasbroodje leggen.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : AllerHande juni 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten