zondag 30 juni 2024

Kabeljauwbeignet

KABELJAUWBEIGNET

60 gram bloem
zout
1 ei
2 eetlepels melk
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel paprikapoeder
½ citroen
2 kabeljauwfilets à 125 gram
25 gram boter of margarine
3 eetlepels olie


In diep bord 3 eetlepels bloem en een snufje zout strooien. In ander diep bord rest van bloem en ei tot glad beslag roeren. Met melk verdunnen. Paneermeel en paprikapoeder door elkaar mengen. In derde bord doen. Van citroen 2 plakjes afsnijden. Rest van citroen uitpersen.
Vis inwrijven met zout. Met 1 eetlepel citroensap besprenkelen. Vis eerst door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. Dan door beslag halen. Iets laten uitdruipen. Vervolgens door paneermeel wentelen. Boter en olie verhitten. Vis in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Op 2 borden leggen. Garneren met citroenplakje.
Lekker met gebakken aardappeltjes en veldsla.

2 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juni 1991

Geen opmerkingen: