EENPANSCOUSCOUS MET SPERZIEBONEN, BALLETJES EN KORIANDER
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
400 gram panklare sperziebonen
250 gram soepballetjes
2 theelepels gemalen komijn
300 gram couscous
500 milliliter warme groentebouillon
15 gram koriander, grofgehakt
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe. Schenk 50 milliliter water in de pan en smoor de boontjes afgedekt in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de soepballetjes toe.
Schep de komijn en couscous door de bonen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Neem de pan van de warmtebron. Laat de couscous 3 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los. Schep er de koriander door en breng op smaak met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 472 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen mei 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten