maandag 20 mei 2024

Indiase spinaziecurry met kip (India)

INDIASE SPINAZIECURRY MET KIP

300 gram basmatirijst
4 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels milde Indiase currypasta
350 gram kipfilet, in blokjes
250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
400 milliliter kokosmelk
600 gram panklare spinazie


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Fruit de ui 1 minuut. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Schep de kipfilet en de tomaatjes door de currypasta. Houd 2 eetlepels kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet de warmtebron op een lage stand. Stoof de kipfilet in 10 minuten gaar. Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Voeg de spinazie toe. Laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de spinazie toe aan de kipcurry.
Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de spinaziecurry over. Garneer met de achtergehouden kokosmelk.

4 personen

voedingswaarde : 692 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen mei 2024

Geen opmerkingen: