vrijdag 2 februari 2024

Bruine bonensoep (Holland, Nederland)

BRUINE BONENSOEP

250 gram half-om-half gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 tenen knoflook
snufje nootmuskaat
zout
1 prei
500 gram gekookte bruine bonen
40 gram boter
2 eetlepels bloem
¾ liter vleesbouillon
1 liter gezeefde tomaten


Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, het paneermeel, de peterselie, knoflook uit de knijper, nootmuskaat en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Maak met vochtig gemaakte handen kleine balletjes van het gehakt. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Spoel de preiringen en bruine bonen af en laat uitlekken.
Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen gedurende 5 minuten. Schep de preiringen tijdens het bakken af en toe om. Roer de bloem door de preiringen en giet bij beetjes tegelijk en steeds roerend de bouillon in de pan. De bouillon is nu iets gebonden. Giet de gezeefde tomaten in de pan en breng aan de kook. Doe de balletjes gehakt in de pan en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Roer de bruine bonen door de soep. Dien de soep op zodra de bonen warm zijn.

4 personen

voedingswaarde : 493 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Holland, Nederland
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Boodschappen januari 2005

Geen opmerkingen: