COURGETTE GEVULD MET KRUIDIG GEHAKT
4 courgettes
400 gram rundergehakt
½ eetlepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
versgemalen zwarte peper
100 gram couscous
100 gram rozijnen
½ zakje verse munt (à 15 gram), fijngesneden
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op ¾ centimeter van de wand. Meng het gehakt met chilipoeder, kaneel, 2 theelepels zout, versgemalen peper naar smaak, couscous, rozijnen en munt. Kneed alles goed door elkaar.
Vul de helft van de halve courgettes met het gehakt en druk dit goed aan. Leg de andere courgettehelften er weer op, zodat het lijkt alsof je een hele courgette hebt. Steek elk stuk eventueel vast met een cocktailprikker en verpak het in aluminiumfolie.
Leg de courgettepakketjes op het rooster 10 centimeter boven de gloeiende houtskool in de barbecue en rooster ze in 15 – 20 minuten rondom gaar, keer ze regelmatig.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande juli 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten