vrijdag 2 februari 2024

Biefstuk met gegrilde ui

BIEFSTUK MET GEGRILDE UI

600 gram Belgische frites
2 theelepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
3 – 4 eetlepels magere yoghurt
1 zak ijsbergsla met frisée van 200 gram
3 tomaten, in plakjes
4 biefstukken, op kamertemperatuur
1 rode ui, in ringen
2 eetlepels peterselie, fijngesneden


Bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een dressing van de azijn, 1 eetlepel olie en de yoghurt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de sla om met de dressing en leg de plakjes tomaat erop.
Verwarm een grillpan. Bestrijk de biefstuk en de uien dun met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper. Gril de biefstuk in 2 – 3 minuten per kant van buiten bruin en van binnen rosé. Gril de uienringen naast de biefstuk tot ze bruin zijn. Bestrooi de uienringen met peterselie. Serveer de biefstuk met de ui, frites en salade.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande februari 2007

Geen opmerkingen: