TANDOORI MURGH van kipdrumsticks
12 – 16 kipdrumsticks, of 1 grote kip in 10 – 12 stukken
1 theelepel korianderzaadjes
1 theelepel komijnzaadjes
½ theelepels geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
½ theelepels chilipoeder
1 deciliter volle yoghurt
Vel van kip verwijderen. Elke drumstick 2 tot 3 keer met een mes insnijden (dan trekt de marinade beter in). Koriander en komijn in droge koekenpan licht roosteren en daarna fijnstampen in een vijzel.
Koriander en komijn mengen met gember, knoflook, zout, chilipoeder en yoghurt. Kip door yoghurtmengsel scheppen, zodat de kip helemaal bedekt is. Kip 8 uur in yoghurt marineren.
Oven voorverwarmen op 190°C. Kip met marinade op bakplaat leggen en kip in midden van oven in 45 minuten gaar en bruin roosteren. Kip tijdens roosteren regelmatig keren. Serveren met een frisse gemengde Indiase salade en chapati.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 1 / 8 uur
gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair januari 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten