woensdag 31 januari 2024

Salade van tahoe met groenten (Oosters)

SALADE VAN TAHOE MET GROENTEN

2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels sojaolie
zout
versgemalen peper
200 gram tahoe, in blokjes
2 eetlepels sesamzaad
200 gram tomaten, in partjes
100 gram komkommer, in blokjes
1 kleine groene paprika, in reepjes
2 sjalotjes, in ringen
75 gram wilde & witte rijst


In kom sojasaus, appelazijn, 1 eetlepel sojaolie en versgemalen peper door elkaar roeren. Tahoe erdoor roeren en 10 minuten laten marineren. Tahoe uit marinade scheppen, laten uitlekken en droogdeppen. In wok rest van olie verhitten en tahoeblokjes en sesamzaad 5 – 10 minuten op middelhoog vuur bakken zodat tahoe rondom goudbruin is. Tomaten, komkommer, paprika en sjalotjes door overgebleven marinade scheppen. Van vuur af gebakken tahoe erdoor mengen. Wilde & witte rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking en erbij serveren.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Oosters
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair januari 1998

Geen opmerkingen: