woensdag 31 januari 2024

Knishes (Amerika)

KNISHES

250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
mespunt zout
½ eetlepel zonnebloemolie
1 ei

VULLINGEN
1 aardappel
½ rode ui, fijngesneden
1 eetlepel boter of margarine
zout
versgemalen peper
50 gram Hüttenkäse
1 eetlepel zure room
½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden


Bloem met bakpoeder en zout zeven, in midden kuiltje maken en hierin 1 eetlepel water en olie schenken. Ei goed luchtig kloppen en toevoegen, omroeren en verder met de hand tot soepel deeg kneden, dat niet plakt. Deegbal in koelkast 20 minuten laten rusten.
Ui-vulling: Aardappel in 20 minuten gaar koken, afgieten en droogstomen. Ui in boter 5 minuten bakken. Ui laten afkoelen en mengen met fijngeprakte aardappel, zout en peper.
Kaas-vulling: Hüttenkäse met zure room, kruiden, zout en peper mengen.
Oven voorverwarmen op 190°C. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot 1 millimeter dikke lap en er met een glas of uitsteekvormpje met een diameter van 10 centimeter 12 rondjes uit steken. Op elk deegrondje een lepel vulling scheppen, randen met water nat maken en naar elkaar toe vouwen. Op regelmatige afstand randen vastdrukken tussen vingertoppen, zodat schulprand ontstaat. In midden van oven 35 minuten bakken.

Voor 12 stuks.

voedingswaarde : 125 kcal per stuk
bereidings- / wachttijd : 60 / 20 minuten

gebied : Amerika
gerechtsoort : snack

bron : Kookcursus Brood & broodjes, Bijlage bij Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: