zondag 21 januari 2024

Prei-risotto

PREI-RISOTTO

100 gram boter of margarine
1 ui, gesnipperd
2 preien, in ringen
400 gram risotto- of paprijst
1 deciliter witte wijn
1 liter sterke bouillon (van tablet)
1 eetlepel fijngesneden peterselie
200 gram versgeraspte Parmezaanse kaas


In boter ui en prei 8 minuten zachtjes bakken.
Rijst toevoegen en 3 minuten al roerend bakken op zacht vuur. Wijn erbij schenken. Bouillon toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Met deksel op pan rijst in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Rijst moet vochtig blijven (eventueel water toevoegen).
Peterselie en helft van kaas door gare rijst roeren.
Serveren met ciabattabrood. Rest van Parmezaanse kaas erbij geven.

4 personen

voedingswaarde : 795 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: