zondag 21 januari 2024

Japanse kipsalade (Japan)

JAPANSE KIPSALADE

2 gerookte kipfilets, in dunne reepjes
3 stengels bleekselderij, in kleine plakjes
¼ venkelknol, in kleine stukjes
200 gram gemengde sla
8 grotchampignons, in dunne plakjes
1½ eetlepel sesamolie
3 eetlepels teriyakisaus
peper
sesamzaad, licht geroosterd


Kipfilet, bleekselderij en venkel mengen. Sla over borden verdelen. Kipmengsel op sla scheppen. Garneren met plakjes champignon. Sesamolie, teriyakisaus en peper mengen en over salade verdelen. Sesamzaad erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Lekker (en gezond) lijnen special bij Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: