zondag 21 januari 2024

Weespermoppen (Weesp, Noord-Holland, Nederland)

WEESPERMOPPEN

250 gram gepelde, blanke amandelen
300 gram suiker
½ losgeklopt ei
geraspte schil van ½ citroen


Amandelen met 250 gram suiker fijnmalen. Ei en citroenrasp erdoor roeren. Amandelmassa en eimengsel mengen tot samenhangend deeg. Deeg 1 nacht in koelkast laten opstijven.
Oven voorverwarmen op 180°C. Bakblik met bakpapier bekleden. Van deeg staaf vormen met een doorsnede van 4 centimeter. Deegstaaf door 50 gram suiker rollen.
Deegstaaf in plakjes van 1 centimeter dik snijden. Plakjes met 2 centimeter tussenruimte op bakblik leggen. Deeg nog 30 minuten aan de lucht laten drogen.
Koekjes in midden van oven in 10 – 12 minuten goudbruin bakken. Iets laten afkoelen, van bakplaat halen en op rooster verder laten afkoelen.

Voor 40 koekjes.

voedingswaarde : 50 kcal per stuk
voorbereidings-, opstijf-, bereidingstijd : 10 minuten / 1 nacht / 1 uur

gebied : Weesp, Noord-Holland, Nederland
gerechtsoort : gebak

bron : Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: