zondag 24 september 2023

Farro alle Rape e Sedano (Italië)

FARRO ALLE RAPE E SEDANO (SPELT MET MEIRAAPJES EN BLEEKSELDERIJ)

Dit smakelijke en gezonde gerecht kan prachtig gecombineerd worden met een linzengerecht.

600 gram meiraapjes, in plakken
4 – 5 stengels bleekselderij, in plakjes
2 uien, in plakjes
2 laurierblaadjes
1 eetlepel verse blaadjes tijm
450 gram spelt, een paar uur geweekt in water en daarna uitgelekt
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook uit de knijper
zout


Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de bodem van een ovenvaste schaal in met wat olie. Schik er de raapjes, selderij, uien, laurierblad en tijm in lagen in. Bedek het geheel met de geweekte spelt en voeg zoveel water toe dat het graan onder staat. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 1½ uur in de oven.
Haal de spelt uit de oven. Meng de olie en de knoflook in een kommetje. Voeg knoflookolie en zout naar smaak aan de spelt toe en roer goed. Verwijder de laurierblaadjes.
Zet het gerecht, zonder deksel, weer in de oven en laat het nog 10 minuten bakken. Dien zeer heet op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi

Geen opmerkingen: