zondag 24 september 2023

Cipolle al Balsamico (Italië)

CIPOLLE AL BALSAMICO (GEROOSTERDE UIEN MET BALSAMICO)

Dit voorgerecht stimuleert de eetlust en past goed in een verfijnd diner. Het kan ook deel uitmaken van een lopend buffet. Gebruik liefst tamelijk kleine uien.

8 kleine uien
2 eetlepels balsamico
2 eetlepels olijfolie
zout
peper


Pel de uien niet. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de uien 1 uur. Laat ze zover afkoelen dat ze hanteerbaar zijn, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de helften met een scherp mes uit zodat u een schelp van twee rokken overhoudt. Hak het binnenste van de ui in dobbelstenen.
Meng de gehakte ui, olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak in een kom. Vul de uischelpen met dit mengsel. Dien warm of afgekoeld, maar niet te koud op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : antipasto

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi

Geen opmerkingen: