zaterdag 18 maart 2023

Hete vissoep (Korea)

HETE VISSOEP

Deze soep wordt veel gegeten bij een glaasje soju en is lekker heet. U kunt in plaats van kabeljauw ook heilbot of zeebaars gebruiken. Het gerecht is lekker pittig door de chilipeper en fris door de waterkers en lente-ui

1 kabeljauwfilet, zonder vel, kop apart
225 gram daikon, geschild
½ ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
4½ theelepel Koreaans chilipoeder
1 theelepel gochujang-chilipasta
2 lente-uitjes, in grove stukken
1 stuk stevige tofoe, in blokjes
90 gram waterkers of rucola
zout
gemalen zwarte peper


Snijd de kabeljauwfilet in drie of vier grote stukken en zet ze weg. Snijd de daikon in blokjes van 2 centimeter.
Breng in een grote pan 7½ deciliter water aan de kook en voeg de vissenkop toe. Voeg de daikon, ui, geperste knoflook en een snufje zout toe. Voeg dan het chilipoeder en de gochujang-chilipasta toe en laat nog 5 minuten koken.
Haal de vissenkop uit de pan en voeg e filet toe, Laat de vis in 4 minuten gaar worden en voeg de lente-ui, tofoe en waterkers of rucola toe. Laat nog 2 minuten zonder roeren sudderen.
Breng op smaak met zout en peper en serveer meteen.

3 - 4 personen

voedingswaarde : 132 kcal p.p.

gebied : Korea
gerechtsoort : soep

bron : De Koreaanse keuken / Young Jin Song

Geen opmerkingen: