zondag 12 februari 2023

Kip met Indiase specerijen, mango & kokos (India)

KIP MET INDIASE SPECERIJEN, MANGO & KOKOS

10 gram boter
½ eetlepel arachideolie
6 kippendijen zonder bot en vel, doormidden
zout
peper
2 middelgrote uien, grof gehakt
3 tenen knoflook, fijngewreven
6 middelgrote tomaten, kleingesneden
1½ eetlepel currypasta (Patak’s vindaloo)
1 theelepel gemberpoeder
250 milliliter kippenbouillon
160 milliliter Santen uit blik
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 net rijpe mango, geschild, ontpit en in plakjes
3 eetlepels slagroom
sap van ½ citroen of 2 limoenen
2 eetlepels grof gehakt korianderblad


Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten goudbruin. Bestrooi de stukken intussen met zout en peper. (Het vlees moet kleur krijgen zonder gaar te worden.) Leg de stukken op een schaal.
Doe de uien en knoflook in de pan en fruit ze op niet te hoog vuur in 10 minuten zacht. Bak de tomaten nog eens 3 minuten mee. Roer er de currypasta en gember door. Bak 2 minuten of tot de specerijen hun geur gaan afstaan. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de vloeistof tot de helft in.
Zet het vuur laag, voeg de santen en suiker toe en leg de stukken kip er weer in. Houd alles nog 15 minuten op het vuur maar laat het niet koken. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de mango toe.
Roer er de slagroom en het citrussap door. Corrigeer zo nodig de smaak. Warm alles een minuutje goed door, voeg het korianderblad toe en serveer er rijst bij.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Simpel : Makkelijk eten, groots van smaak / Diana Henry

Geen opmerkingen: