zondag 12 februari 2023

Jamaican Jerk Chicken (Jamaica)

JAMAICAN JERK CHICKEN

60 gram biologische gember (ongeschild)
3 salade-uitjes
4 pepers
4 tenen knoflook
7½ gram tijm
2 eetlepels piment
1 eetlepel rietsuiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel gemalen zwarte peper
1 theelepel zout
4 scharrelkippenpoten
2 limoenen


Maak de marinade. Schil de gember en snijd grof. Houd 1 salade-ui apart en snijd de rest grof. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd samen met e knoflook grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Stamp de piment fijn in de vijzel. Doe de gember, salade-ui, verse pepers, knoflook, tijm, piment, suiker, olie, zwarte peper en het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta.
Dep de kip droog en maak inkepingen in het vlees zodat de marinade er goed in kan trekken. Meng de kip met de marinade in een hersluitbare zak of in een schaal en dek af. Zorg dat de kip overal goed is ingewreven met de marinade. Laat minstens 12 uur en bij voorkeur 24 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken nog beter in de kip kunnen trekken.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en leg een stuk aluminiumfolie onder het koelste deel van het rooster. Zo wordt het vet en eventuele marinade van de kip opgevangen. Neem de kip 30 minuten voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast.
Verdeel de kip met de velkant naar beneden over het koelste deel van het rooster en rooster 30 minuten met de deksel op de barbecue.
Keer het vlees en gaar in 20 – 30 minuten met de deksel op de barbecue. Snijd de limoenen in parten en snijd de laatste salade-ui in ringen. Serveer de kip met limoen en bestrooi met de salade-ui. Lekker met rijst en bonen.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 12 – 24 uur / 70 minuten

gebied : Jamaica
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : AllerHande 3 – 30 mei 2021

Geen opmerkingen: