zondag 2 mei 2021

Gemarineerde zalm met citrus (Iran)

GEMARINEERDE ZALM MET CITRUS

6 zalmfilets (à 100 gram), zonder vel
4 eetlepels gedroogde eetbare rozenblaadjes, fijngemalen
2 theelepels sumak
1 theelepel gedroogde limoenpoeder
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
fijngeraspte schil van 1 limoen
3 tot 6 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
partjes citroen, ter garnering


Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de gemalen rozenblaadjes, de specerijen en de geraspte sinaasappel- en limoenschil in een kleine kom. Doe de olijfolie erbij en roer goed door zodat je een natte marinade krijgt. Wrijf de zalmfilets goed in met de marinade en leg op de bakplaat. (Je kunt de zalm eventueel afdekken met vershoudfolie en een nacht in de koelkast laten marineren.) Bestrooi flink met zwarte peper en zeezout. Bak 10 tot 12 minuten in de oven tot de vis gaar is. Serveer de zalm met partjes citroen en een salade Fattoush.

6 personen

gebied : Iran
gerechtsoort : visgerecht

bron : Persiana : Recepten uit het Midden-Oosten& verder / Sabrina Ghayour

Geen opmerkingen: