zondag 2 mei 2021

Bo-Seot Namool (Korea)

BO-SEOT NAMOOL (GEROERBAKTE PADDENSTOELEN MET SOJASAUS)

1½ eetlepel zonnebloemolie
250 gram wilde paddenstoelen naar keuze (zoals shiitakes, oesterzwammen, enoki’s of cantharellen), in plakjes van ½ centimeter
2 theelepels sojasaus
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels geroosterdesesamolie
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur in een brede pan. Voeg de paddenstoelen toe zodra de olie heet is en roerbak ze 30 seconden. Voeg de sojasaus en de knoflook toe en roerbak het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de sesamolie toe en roerbak het geheel nog 1 minuut. Schep het continu goed om zodat de knoflook en de paddenstoelen niet aanbranden. Doe de paddenstoelen in een kom, roer de sesamzaadjes erdoor en laat het gerecht even afkoelen, zodat de smaken voor het serveren een beetje kunnen mengen. Je kunt dit gerecht ook koud serveren.

4 personen

gebied : Korea
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Reina Pyo

Geen opmerkingen: