SOOKHA JHINGA
Een eenvoudig gerecht van grote garnalen zonder saus.
8 grote garnalen
2 bosjes lente-uitjes (met het groen)
1 eetlepel olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel rode peper
½ theelepel geelwortelpoeder
½ - 1 theelepel zout (naar smaak)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 citroen, in vieren
Verwijder de koppen en zwarte draden van de garnalen. Snijd het groen van de lente-uitjes in stukjes van 1 - 2 centimeter. Verhit de olie, laat de komijnzaadjes poffen, voeg de uitjes, de rode peper, geelwortel en het zout toe. Roer en fruit 2 - 3 minuten tot de uitjes lichtgeel zijn. Voeg de garnalen toe en bak al roerend tot al het vocht verdampt is en de garnalen gaar en/of zacht zijn. Bestrooi met peterselie, garneer met partjes citroen en serveer heet.
4 personen
gebied : Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten